RECEPT ZA NAJUKUSNIJI SUTLIJAŠ - UZ OVA DVA TRIKA: Bolji i lepši niste sigurno probali!
Toliko je ukusan da će vam ukućani stalno tražiti još.
Iako je sutlijaš tipičan za mnoge svetske kuhinje, nekada se čini da je kod nas najzastupljeniji.
Sutlijaš se može služiti topao ili hladan sa dodatkom čokolade, cimeta ili vanile. Najbolje od svega je to što možete kombinovati sa čime god hoćete, zavisi od toga šta volite.
Ovaj kremasti puding su naše bake često služile kao desert posle ručka, a toliko je popularan da i u Africi postoji verzija. Po originalnom recept sutlijaš se kuva, ali možete i da ga pečete.
Predlažemo da ga napravite tradicionalno, pomoću 2 savršena trika Gordona Remzija. On savetuje da ga "očešljate" viljuškom i da vodite računa o razmeri, na 100 grama pirinča ide 150 mililitara vode.
Recept za sutlijaš sa ovim trikovima
Sastojci:
- 200 g pirinča
- 1 l mleka
- 1 vanilin šećer
- 8 kašika šećera
- malo cimeta
Priprema:
Pirinač operite i procedite, pa stavite u šerpu. Sipajte 300 ml vode i kuvajte. Sipajte prstohvat soli i kuvajte dok ne proključa. Zatim smanjite temperaturu i postepeno dodajte još 100 ml vode. Sve vreme mešajte da se ne zalepi za dno šerpe i ne zagori. Kad voda ispari, kroz pirinač prođite nekoliko puta viljuškom, kao da zahvatate špagete. Tako će biti vazdušast. Postepeno dodajte mleko i sve vreme mešajte. Kada se malo zgusne, sutlijaš je spreman. Njemu treba oko 15 minuta da se skuva. Dodajte šećer i vanilu, pa promešajte još minut, dva na ringli. Poklopite ga i ostavite 10 minuta da odmori, pa služite.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)