RUČAK KOJI MOŽETE ODMAH NAPRAVITI JER SIGURNO SVE SASTOJKE VEĆ IMATE: Zaboravite na komplikovane recepte, ovo je gotovo ZA ČAS
Ideja za jelo sa pirinčem.
Jelo sa sastojcima koje već imate kod kuće biće odličnog ukusa. Iako u nastavku piše recept i način kako da spremite zapečeni pirinač sa mesom, sastojci su promenljivi i možete koristiti ono što trenutno imate u frižideru.
Sastojci:
- 250 grama opranog pirinča
- glavica crnog luka
- 1 crvena i 1 zelena paprika
- 3 čena belog luka
- 600 grama mesa po izboru
- 3 jajeta
- 200 mililitara pavlake za kuvanje
Priprema:
U ključalu vodu dodajte opran pirinač i kuvajte ga 10 minuta od tačke ključanja. U tiganj sipajte malo ulja i sačekajte da se zagreje. Dodajte u ulje sitno seckan crni luk. Posolite i pržite dva minuta. Potom dodajte sitno seckan beli luk i papriku takođe seckanu. Ovo nije striktno već možete kombinovati od namirnica koje imate kod kuće. Od začina možete dodati šta želite, ali najbolje je tucana ljuta paprika i malo bibera. Kombinujte začine po ukusu i ono što trenutno imate. Meso iseckajte na kockice i dodajte u povrće. U receptu je korišćeno svinjsko meso. Sačekajte da se isprži i još malo posolite. U posudu prvo stavite skuvan pirinač. Preko pirinča dodajte tri cela jajeta. Izmešajte jaja i pirinač i ponovo lepo zagladite. Preko pirinča dodajte pripremljeno meso sa povrćem. Rasporedite ga i prelijte sa pavlakom za kuvanje. Sve razmažite. Ako nemate pavlaku za kuvanje, koristite običnu kiselu pavlaku biće vam dovoljno 400 grama. Preko stavite i 200 grama rendanog sira. Pecite na 180 stepeni 30 minuta.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)