PILAV SA SVINJSKIM MESOM: Ovaj SASTOJAK mu daje poseban ŠMEK, napravite ga već danas!
Ovo morate uskoro da napravite za ručak.
Pilav mnogi obožavamo da jedemo, a često je više puta glavni ručak u toku nedelje. Iako stoji pravilo da uz pirinač ne treba jesti hleb, čini se da naš narod nema takav običaj, te hleb uz sve kombinujemo.
Rižoto je jelo koje je najviše zastupljeno u Španiji, ali i u kineskoj tradicionalnoj kuhinji... U samo jelo se često stavlja soja, morski plodovi, neki komedići mesa, a neki dodaju i jaja po potrebi.
Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 3 jajeta
- pola glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 300 g mlevene svinjetine
- so, biber
- 2 čena belog luka
- 1 šolja smrznutog graška
- 4 šolje kuvanog belog pirinča
- 2 kašike soja sosa
Priprema:
U velikom tiganju zagrejte ulje srednjoj vatri. Sipajte umućena jaja i ostavite da odstoji nekoliko sekundi pre nego što ih lagano promešate i preklopite. Sklonite ih iz tiganja i ostavite na stranu. U istom tiganju zagrejte preostalu kašiku ulja pa dodajte seckani luk i šargarepu. Dinstajte, povremeno mešajući, dok povrće ne omekša. Dodajte mlevenu svinjetinu u tiganj i začinite solju i biberom, a zatim dinstajte dok svinjetina više ne bude ružičasta. Umešajte beli luk i grašak i kuvajte oko 1 minut. Dodajte skuvan pirinač, a zatim umešajte soja sos. Promešajte sve i vratite umućena jaja. Poslužite odmah.
Naravno, možete da kombinujete sastojke i izbacite ono što vam ne odgovara. Prijatno!
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)