ĐAVOLJU TORTU SIGURNO NISTE PROBALI I TO VAM JE VELIKA GREŠKA: Neverovatan spoj čokolade, toliko je slatka!
Poslastica koju morate probati!
Đavolja torta je prava poslastica za sve ljubitelje čokolade. Sa svojim bogatim, mekim patišpanjem prelivenim dvostrukom čokoladom, ovo je kolač koji će oduševiti vaše čulo ukusa.
Sastojci:
- 80 grama kakao praha
- 350 grama šećera
- 1 kašika espreso kafe
- 300 mililitara ključale vode
- 300 grama omekšalog putera
- 150 grama sitno iseckane crne čokolade
- 6 srednjih jaja
- ekstrakt vanile
- 220 grama brašna
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica prašak za pecivo
- prstohvat morske soli
Preliv:
- 200 grama mlečne čokolade
- 100 grama tamne čokolade, veći komadi
- 100 grama putera
- 250 mililitara slatke pavlake
Priprema:
Prvo zagrejte rernu na 170 stepeni, a zatim pripremite smesu od kakao praha, šećera i espreso kafe. Otopite puter i šećer, dodajte crnu čokoladu i sve sjedinite. Nakon toga dodajte smesu od kakaa i ostale sastojke, i lagano mešajte da dobijete glatko testo. Podelite testo na dva dela i pecite u sredini rerne dok patišpanji ne narastu i dobiju koricu.
Priprema preliva od mlečne čokolade:
Za preliv od mlečne čokolade, otopite mlečnu i tamnu čokoladu zajedno sa puterom, pa dodajte umućenu slatku pavlaku.
Nakon što se patišpanj ispeče i ohladi, složite tortu dodajući trećinu preliva između slojeva. Ostatak preliva stavite na vrh. Ohladite tortu u frižideru pre serviranja i uživajte u jedinstvenom ukusu đavolje torte.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)