ZA DANAŠNJI RUČAK NAPRAVITE PUNJENO SVINJSKO MESO: Svi će vam tražiti recept, ovo još niste probali!

Autor: M.O.

Lifestyle

14.01.2024

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napravite ovo i oduševite sve!

ZA DANAŠNJI RUČAK NAPRAVITE PUNJENO SVINJSKO MESO: Svi će vam tražiti recept, ovo još niste probali!

Foto: Youtube/prinsscreen/cooking

Za današnji ručak predlažemo svinjsko meso, a ako želite pripremiti ukusan obrok bez previše truda, evo recepta za vas. Isprobajte svinjsko meso punjeno slaninom i sirom, pečeno s mariniranim krompirom. Ukusno, sočno i aromatično jelo koje možete upotpuniti uz dodatak kupus salate.

Sastojci:

  • 1 kg svinjskog mesa
  • 1 kg krompira
Republika

Foto: Youtube/prinsscreen/cooking

Napravite ručak za celu porodicu

Za marinadu mesa:

  • 80 ml biljnog ulja
  • 1,5 kašičice soli
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica suvog belog luka
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 2 kašike soja sosa
  • 2 kašičice senfa u zrnu
  • 1/2 limuna
  • 1 kašičica meda

Za marinadu krompira:

  • 6 čenova belog luka
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 2 kašike ulja

Još:

  • 1 crvena paprika
  • 1 crni luk
  • 100 g slanine
  • 3 kriške sira

Koraci:

Priprema svinjskog mesa: Zasecite komad svinjskog mesa na šnicle. U posudi pomešajte ulje, so, origano, suvi beli luk, biber, slatku papriku, sojin sos, senf u zrnu, sok od limuna i med. Premažite meso marinadom i ostavite da se marinira 30-40 minuta. Nakon toga, u proreze mesa stavite trake crvene paprike, slaninu i kriške sira.

Priprema krompira: U drugoj posudi pomešajte krupno sečeni krompir sa sečenim belim lukom. Posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom (1 kašičica) i prelijte sa dve kašike ulja. Dobro promešajte i ostavite da se marinira 20 minuta.

Pecite svinjsko meso i krompir: Obložite tepsiju papirom za pečenje i poređajte kolutove crnog luka. Stavite preko svinjsko meso, a pored njega rasporedite marinirani krompir. Premažite preostalom marinadom, pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko sat vremena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading