ZA DANAŠNJI RUČAK NAPRAVITE PUNJENO SVINJSKO MESO: Svi će vam tražiti recept, ovo još niste probali!
Napravite ovo i oduševite sve!
Za današnji ručak predlažemo svinjsko meso, a ako želite pripremiti ukusan obrok bez previše truda, evo recepta za vas. Isprobajte svinjsko meso punjeno slaninom i sirom, pečeno s mariniranim krompirom. Ukusno, sočno i aromatično jelo koje možete upotpuniti uz dodatak kupus salate.
Sastojci:
- 1 kg svinjskog mesa
- 1 kg krompira
Za marinadu mesa:
- 80 ml biljnog ulja
- 1,5 kašičice soli
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica suvog belog luka
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica slatke paprike
- 2 kašike soja sosa
- 2 kašičice senfa u zrnu
- 1/2 limuna
- 1 kašičica meda
Za marinadu krompira:
- 6 čenova belog luka
- 1 kašičica slatke paprike
- 2 kašike ulja
Još:
- 1 crvena paprika
- 1 crni luk
- 100 g slanine
- 3 kriške sira
Koraci:
Priprema svinjskog mesa: Zasecite komad svinjskog mesa na šnicle. U posudi pomešajte ulje, so, origano, suvi beli luk, biber, slatku papriku, sojin sos, senf u zrnu, sok od limuna i med. Premažite meso marinadom i ostavite da se marinira 30-40 minuta. Nakon toga, u proreze mesa stavite trake crvene paprike, slaninu i kriške sira.
Priprema krompira: U drugoj posudi pomešajte krupno sečeni krompir sa sečenim belim lukom. Posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom (1 kašičica) i prelijte sa dve kašike ulja. Dobro promešajte i ostavite da se marinira 20 minuta.
Pecite svinjsko meso i krompir: Obložite tepsiju papirom za pečenje i poređajte kolutove crnog luka. Stavite preko svinjsko meso, a pored njega rasporedite marinirani krompir. Premažite preostalom marinadom, pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko sat vremena.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)