PEKARSKI TROUGLIĆI NA DOMAĆI NAČIN: Idealni su za NENAJAVLJENE GOSTE jer se spremaju za tren oka!
Ova jednostavna večera će vas oduševiti.
Svi ljubitelji testa se svaki put oduševe kada se spremi neko pecivo, nije bitno koje je doba dana.
Najbolje od svega je to što se sve većinom priprema veoma jednostavno, a ukus je hrskav i preukusan!
Nema ko ne voli pekarske trougliće sa sirom, a sada ih možete i vi sami pripremiti za celu porodicu na ovaj domaći način. Nećete morati da se mučite sa pravim korama već možete da kupite kupovene jer će biti jednako ukusne.
Važno je napomenuti da su veoma praktične za spremiti kada dolaze ne najavljeni gosti, jer su gotove za tren oka.
Trouglovi sa sirom
Sastojci:
- 500 g gotovih kora za pitu
- malo ulja
Za fil:
- 500 g sitnog sira
- 2 jajeta
- 1 čaša jogurta
- ako je potrebno posoliti
Priprema:
Kore razdvojiti jednu od druge, i po dve pripremiti za filovanje. Pripremiti mešavinu vode i ulja i prvu koru poprskati.Staviti preko nje drugu koru.
Sir pomešati sa jajima i jogurtom (ako sir nije slan dodati malo soli). Pripremljenim filom filovati koru.
Filovane kore presaviti tako da dobijete široku traku. Nemojte urolati. Dobijenu traku savijte od ćoška prema unutrašnjem delu i nastavite savijati dok ne dobijete trougao.
Postupak ponoviti sa preostalim korama dok se sav materijal ne utroši. Pre pečenja premažite trouglove sa mešavinom vode i ulja. Trouglove ređajte u namazanu tepsiju i peći oko 20 minuta na 250 stepeni.
Sačekajte da se malo ohlade i onda ih poslužite uz jogurt ili kiselo mleko. Prijatno!
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)