RECEPT ZA ZIMSKU TORTU: Postala je pravi HIT jer je toliko SOČNA, a pravi se za sekundu!
Mnogi su se oduševili ukusom!

Foto: youtube/printscreen/ Fatto
Video recept za ukusnu tortu sa finim, sočnim kremom postao je pravi hit među ljubiteljima slatkiša. Za samo nekoliko dana, milioni ljudi širom sveta pogledali su ovaj video, a čini se da će ova torta postati omiljeni izbor za sve vrste proslava, kao i za obične porodične trpeze.
Jednostavna priprema za savršen ukus
Iako se čini da je ova torta prava poslastica koja zahteva mnogo truda, priprema je zapravo vrlo jednostavna i brza. Potrebno je samo nešto više od 30 minuta za pripremu i pečenje.
Recept donosi savršenu kombinaciju osvežavajućeg i božanstvenog ukusa koji će oduševiti sva nepca.
Foto: youtube/printscreen/ Fatto
Sastojci - za testo:
- 2 jaja 8 g vanilin šećera
- 100 g šećera
- 50 ml suncokretovog ulja
- 50 g putera
- 340 g brašna
- 10 g praška za pecivo
Sastojci - za kremu:
- 200 g kompota od breskve (oceđenog)
- 400 ml mleka
- 10 g vanilin šećera
- 1 žumance
- 3 kašike šećera
- 4 kašike kukuruznog skroba
- 200 ml šlaga
- seckani bademi
Priprema:
U veću činiju staviti jaja, vanilin šećer, šećer i ulje i dobro umutiti pjenjačom. Dodajte puter i promešajte. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo i umesite testo rukama. Odvojite deo testa i napravite kuglu veličine šake, umotajte je u providnu foliju i stavite u zamrzivač na 20 minuta. Podmazan okrugli kalup (prečnika 24 cm) obložite preostalim testom po dnu i malo po ivici. Breskve isecite na kockice.
U šerpu sipajte mleko, dodajte vanilin šećer, žumanca i 3 kašike šećera. Zatim dodajte 4 kašike kukuruznog skroba i sve umutite pjenjačom da dobijete fini krem. Sipati šlag i sve dobro umutiti pjenjačom. Dodajte seckane breskve i dobro promešajte. Prebacite kremu na testo u kalupu i izgladite ga. Narendajte testo iz zamrzivača preko kreme. Preko toga pospite listiće badema. Pecite u rerni zagrejanoj na 180-200 stepeni oko 25 minuta. Izvadite tortu iz rerne i kalupa i pospite šećerom u prahu.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Pročitajte i...
BONUS VIDEO:
Komentari (0)