POSNA LAZANJA SA SPANAĆEM I PEČURKAMA: Svi će vam tražiti parče JOŠ, oduševićete se koliko je sočna!
Ovo morate da probate!
Za vreme posta je jako teško da se odreknemo hrane koju volimo, pa samim ti je rekonstruišemo i pripremamo na nešto drugačije načine.
Zato vam sada predstavljamo posnu lazanju koja će sigurno kako vas tako i sve vaše ukućane oduševiti.
Sastojci:
- 6 kora za lazanje
- 250 g pečuraka po izboru
- 500 g spanaća
- 350 g biljnog sira
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice kurkume
- 1/2 kašičice bibera
- ulje za prženje
- 1/4 čaše sojinog mleka (ili vode)
- 250 g biljne mocarele
- 3-4 kašike vode
Priprema:
Iseckajte crni luk, pa ga propržite na malo većoj količini ulja. Kada luk omekša, ubacite iseckan čen belog luka. Promešajte i kratko prodinstajte, pa dodajte iseckane pečurke. Promešajte, pa dinstajte dok tečnost ne ispari. Dodajte kurkumu, biber i so, pa ponovo promešajte. Smanjite temperaturu, pa dodajte polovinu iseckanog spanaća. Stavite poklopac, pa ostavite da se kuva dok spanać ne omekša. Dodajte ostatak iseckanog spanaća, pokrijte tiganj, pa kuvajte 6-8 minuta.
U međuvremenu, izgnječite biljni sir, pa ga dodajte u smesu sa spanaćem i pečurkama. Mešajte dok se sastojci ne sjedine, pa sipajte sojino mleko. Mešajte i kuvajte dok ne dobijete kremastu strukturu. Nalijte vodu u šerpu, zagrejte je do ključanja, dodajte soli po ukusu, pa ubacite kore za lazanju. Kuvajte po uputstvu.
Po vatrostalnoj posudi nanesite deo kremastog nadeva a spanaćem i pečurkama, pa ga prekrijte sa 2 lista lazanje. Pospite malo rendane biljne mocarele. Rasporedite još malo nadeva sa spanaćem i pečurkama, ponovo pospite biljnim mocarela sirom i stavite 2 kore za lazanju. Pospite malo biljnog mocarela sira, potom rasporedite malo nadeva, ponovo pospite mocarela sirom i pokrijte korama za lazanju.
Pospite ponovo malo rendane biljne mocarele, nanesite nadev i ponovo dodajte mocarelu. Prekrijte sa preostalim korama za lazanju, ponovo nanesite malo nadeva, biljne mocarele, pa prelijte vodom. Pecite posnu lazanju na 180°C oko 30-40 minuta. Predlažemo i posne lazanje sa raznovrsnim povrćem i začinima.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)