SVE VREME POGREŠNO ČISTIMO VOĆE: Pomorandže se ne ljušte, OVE cake će vam olakšati život!
Ovo je mnogo lakši i brži način!
Postoje sjajni trikovi koji olakšavaju čišćenje određenih voćki, značajno ublažavajući naporan proces sečenja i pripreme. Na primer, ako obično sečete strane kivija, razmotrite drugačiji pristup.
Ako se često suočavate s izazovima prilikom čišćenja voća, isprobajte ove trikove kako biste uštedeli vreme i olakšali proces. Postoje načini da se voće očisti mnogo lakše nego što ste to činili ranije.
Kivi
Umesto da seče strane kivija, odrežite vrhove, a zatim kašikom izdubite unutrašnjost.
Šipak
Ako imate problema s čišćenjem šipka, prepolovite ga i odvojite polovine. Postavite jednu polovinu iznad činije, a drvenom kašikom udarite sa strane na kojoj je kora kako biste izbacili sve semenke.
Mango
Nema potrebe guliti mango. Isecite ga po strani, zatim uzmite čašu, spojite strane i gurnite ih niz staklo čaše.
Narandža
Pogrešno je pretpostaviti da narandžu uvek treba ljuštiti. Pređite nožem preko cele spoljne strane kore pomorandže, otprilike na polovini, i lagano izvucite koru.
Jagode
Umesto da odsečete vrhove jagoda i bacite deo ukusnih bobica, probajte sa slamkom. Provucite slamku kroz dno voćke, vrh će se lako odvojiti ili ostati na slamci.
Lubenica
Najlakše je prepoloviti lubenicu, zatim je na svakoj polovini udariti tri puta sa obe strane. Nakon toga, kružnim pokretima izdubite svaku polovinu duž kore, zatim je seckajte kao rešetku kako biste dobili kocke i stavite ih u činiju.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)