RECEPT ZA BUNDEVARU: Jesenja pita od koje cela kuća MIRIŠE, idealna za hladne dane!
Jednostavan recept od gotovih kora.
Jesen je stigla i nema te domaćice koja neće vrlo rado sada spremiti bunevaru. Zanimljivog ukusa, retko ko može da joj odoli.
Danas vam predlažemo da napravite fantastičnu bundevaru od gotovih kora.
Sastojci:
- 500 grama kora za pitu
- 100 mililitar ulja
- 30 grama šećera u prahu
Za fil:
- 700 grama bundeve
- 50 grama putera
- 300 grama šećera
- četiri jajeta
- 250 mililitara mleka
- jedan vanilin šećer
- cimet po ukus
Pripreme:
U šerpi istopite puter, pa dodajte rendanu bundevu, kao i 200 g šećera i sipajte pola količine mleka. Krčkajte dok tečnost skroz ne ispari, pa ostavite da se ohladi. Odvojte belanca i žumanca, pa žumanca umutite sa 100 g šećera. U drugoj posudi umutite belanca u čvrst šne. Pomešajte obe smese i lagano umešajte. Zatim smesu dodajte ohlađenoj bundevi i pospite cimetom i vanilin šećerom. Promešajte i sipajte preostalo mleko i lepo sjedinite. Tepsiju nauljite i stavite 2-3 kore jednu preko druge, ali ostavite da im krajevi vire iz posude. Malo nauljite kore, pa premažite fil, opet poređajte kore, fil... i tako dok ne potrošite sve sastojke. Pokrijte korom, a zatim preko stavite i one koje vire. Premažite preostalim uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)