RECEPT ZA BUNDEVARU: Jesenja pita od koje cela kuća MIRIŠE, idealna za hladne dane!

Autor: M.O.

Lifestyle

05.10.2023

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jednostavan recept od gotovih kora.

RECEPT ZA BUNDEVARU: Jesenja pita od koje cela kuća MIRIŠE, idealna za hladne dane!

Foto: shutterstock.com

Jesen je stigla i nema te domaćice koja neće vrlo rado sada spremiti bunevaru. Zanimljivog ukusa, retko ko može da joj odoli. 

Danas vam predlažemo da napravite fantastičnu bundevaru od gotovih kora.  

Sastojci:

  • 500 grama kora za pitu
  • 100 mililitar ulja  
  • 30 grama šećera u prahu 
Republika

Foto: shutterstock.com

Recept za pitu bundevaru

 

Za fil:

  • 700 grama bundeve 
  • 50 grama putera
  • 300 grama šećera
  • četiri jajeta 
  • 250 mililitara mleka
  • jedan vanilin šećer
  • cimet po ukus

Pripreme: 

U šerpi istopite puter, pa dodajte rendanu bundevu, kao i 200 g šećera i sipajte pola količine mleka. Krčkajte dok tečnost skroz ne ispari, pa ostavite da se ohladi. Odvojte belanca i žumanca, pa žumanca umutite sa 100 g šećera. U drugoj posudi umutite belanca u čvrst šne. Pomešajte obe smese i lagano umešajte. Zatim smesu dodajte ohlađenoj bundevi i pospite cimetom i vanilin šećerom. Promešajte i sipajte preostalo mleko i lepo sjedinite. Tepsiju nauljite i stavite 2-3 kore jednu preko druge, ali ostavite da im krajevi vire iz posude. Malo nauljite kore, pa premažite fil, opet poređajte kore, fil... i tako dok ne potrošite sve sastojke. Pokrijte korom, a zatim preko stavite i one koje vire. Premažite preostalim uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading