RECEPT ZA BANATSKI PAPRIKAŠ: Kada ga jednom budete napravili stalno ćete ga baš tako spremati, svi će tražiti JOŠ!
Oduševite današ celu porodicu sa baš ovakvim ručkom.
Oduvek se u Banatu dobro jelo, a kada je u pitanju hrana na "kašiku", oni spremaju takav paprikaš da im niko nije ravan. Ako ne znate šta danas da kuvate, spremite onda ovaj po originalnom receptu.
Sastojci:
- Jedan kilogram svinjskog mesa
- tri glavice crnog luka
- pola kilograma krompira
- tri supene kašike slatke mlevene paprike
- dve kafene kašike bibera
- malo masti
- suvi biljni začin
Priprema:
Luk isečemo na kockice i stavimo da se dinsta na malo masti.
Kad se luk omekša,dodamo meso,mlevenu slatku papriku, posolimo, sipamo vode da pokrije meso i ostavimo da se kuva.
Kada meso omekša, dodamo krompir isečen na kockice, mleveni biber, mleveni kim i suvi biljni začin, pa kuvamo dok krompir ne omekša.
Uz gotov paprikaš obavezno služimo kiseli kupus kao salatu.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)