GRAŠAK NA GRČKI NAČIN: Sprema se duplo BRŽE od uobičajenog dok je ukus JAČI!
Vaši ukućani će ga sigurno obožavati.

Foto: youtube/printscreen/Dimitra's Dishes
Mnoge domaćice spremaju grašak makar jednom nedeljno. Kuvano jelo koje svi obožavaju, uglavnom svi prave po istom receptu.
Ipak, ako želite pojačan ukus, vreme je za gulaš - grašak
Sastojci:
- Dva čena belog luka,
- jedan crni luk,
- 1/4 šolje maslinovog ulja,
- 450 grama smrznutog graška,
- dva krompira,
- 450 ml paradajz sosa,
- jedna šolja vode,
- malo tucane paprike,
- jedna kašičica sušene mirođije,
- dve kašike sveže nane
Foto: youtube/printscreen/Dimitra's Dishes
Priprema:
Iseckajte crni luk i propržite ga dok ne omekša, pa dodajte mleveni beli i ostavite još minuta. Zatim dodajte seckani krompir, paradajz sos, vodu, pa posolite i pobiberite. Pospite tucanom paprikom i promešajte. Kada proključa smanjite temepraturu i kuvajte još 15 minuta. Zatim dodajte graška i kuvajte još 5 minuta. Na kraju dodajte mirođiju i nanu i opet promešajte. Ovo jelo ima najbolji ukus kada se ostavi da odstoji najmanje 45 minuta.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)