GRAŠAK NA GRČKI NAČIN: Sprema se duplo BRŽE od uobičajenog dok je ukus JAČI!
Vaši ukućani će ga sigurno obožavati.
Mnoge domaćice spremaju grašak makar jednom nedeljno. Kuvano jelo koje svi obožavaju, uglavnom svi prave po istom receptu.
Ipak, ako želite pojačan ukus, vreme je za gulaš - grašak
Sastojci:
- Dva čena belog luka,
- jedan crni luk,
- 1/4 šolje maslinovog ulja,
- 450 grama smrznutog graška,
- dva krompira,
- 450 ml paradajz sosa,
- jedna šolja vode,
- malo tucane paprike,
- jedna kašičica sušene mirođije,
- dve kašike sveže nane
Priprema:
Iseckajte crni luk i propržite ga dok ne omekša, pa dodajte mleveni beli i ostavite još minuta. Zatim dodajte seckani krompir, paradajz sos, vodu, pa posolite i pobiberite. Pospite tucanom paprikom i promešajte. Kada proključa smanjite temepraturu i kuvajte još 15 minuta. Zatim dodajte graška i kuvajte još 5 minuta. Na kraju dodajte mirođiju i nanu i opet promešajte. Ovo jelo ima najbolji ukus kada se ostavi da odstoji najmanje 45 minuta.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)