BAKLAVA PO BAKINOM RECEPTU: Star skoro sto godina, toliko je JEDNOSTAVAN, a ukus ubedljivo najbolji!
Jednostavan a preukusan recept.
Baklava je većini ljudi broj jedan slatkiš. Iako se u poslednje vreme pojavilo mnogo novih načina za pravljenje, ipak je jedan tradicionalni recept broj jedan.
Recept:
- Jedan kilogram tankih kora,
- 500 grama oraha,
- 250 grama prezli,
- jedan kilogram šećera,
- pola litre ulja,
- malo kisele vode.
Priprema:
Svaku koru prvo prelijte uljem koje ste pomešali sa kiselom vodom (u jednoj šolji, malo ulja malo vode). Na treću koru posuti sitno samlevene orahe i prezle.
Tako ređajte u pleh sve dok ne potrošite sav materijal. Iseći baklavu na trouglove ili kocke i stavite da se peče.
Posle oko sat vremena je govota i tada je izvadite da se ohladi.
Preliv:
U pola litre vode skuvajte jedan kilogram šećera. Potrebno je da uvri polovina vode. Po ukusu možete da dodate i malo limuna.
Preliti pečenu baklavu koja se ohladila vrućim prelivom i ostaviti da se ohladi i dobro upije pre služenja.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)