NAPRAVITE NAJUKUSNIJE POHOVANO BELO MESO: Tajna je u OVIM začinima i TAČNOJ količini ulja!
Ovakav poh još niste probali.
Retko ko ne voli belo meso na raznorazne načine. Ipak, najpopularnije je pohovano. Svaka domaćica ima svoj lični recept ali isprobajte i ovaj, koji će vas zasigurno raspametiti.
Važno je da izlupate meso, da ono bude tanko, jer ćete tako kraće pržiti.
Sastojci:
- 400 g pilećeg filea
- 1/3 kašičice suvog đumbira
- 1/2 kašičice dimljene paprike
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašike susama
- 1/2 kašičice italijanskog začina
- jedno jaje
- jedna kašičica soli
- malo biber
- jedna kašika brašna
- prezle
Priprema:
Isecite meso na šnicle, pokrijte provdinom folijom i izlupajte čekićem za meso. U jaje dodajte đumbir, dimljenu papriku, beli luk u prahu, susam, italijanski začin, so i biber, kao i brašno i dobro sjedinite. Uvaljajte meso u dobijenu smesu, pa u prezle, pa pržite na malo ulja po tri minuta sa svake strane.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)