LAZANJE NA OVAJ NAČIN ĆE VAS RASPAMETITI: Savršena večera ipak postoji, TAJNA je u jednom sastojku!
Svi ljubitelji testa će biti oduševljeni ovim jelom
Klasično italijansko jelo koje odiše ukusom i aromom. Ovo je obrok koji se često povezuje sa toplinom doma i okupljanjem porodice za stolom. Sočne, slojevite lazanje sa mešavinom testa, sira, mesa i umaka čine obrok koji zadovoljava sva čula i ostavlja vas sa osećajem zadovoljstva.
Sastojci:
- 400 g junećeg mesa
- jedna glavica crnog luka
- jedno pakovanje kora za lazanje
- 200 g kačkavalja
- 200 g mocarele
- 500 ml neutralne pavlake
- 500 ml pasiranog paradajza
- origano
- bosiljak
- so, biber
- malo ulja
- limun
Priprema:
Luk sitno iseckajte, pa propržite na ulju, a kada postane staklast dodajt mu mleveno meso. Dinstajte nekih 15-ak minuta uz povremeno mešanje da vam meso ne bi zagorelo. Začinite po ukusu, pa dodajte origano i bosiljak. Kada je meso na pola gotovo ulijte paradajz, pa sve kuvajte dok ne provri. Sklonite sa šporeta pa u sve dodajte neutralnu pavlaku i dobro sjedinite.
U vatrostalnu činiju, koju ste prethodno malo premazali margarinom i stavite donji red kora. Bogato prelijte smesom od mesa, pa preko stavite rendani kačkavalj i mocarelu. Odozgo ponovo stavite kore i prelijte ih. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve kore i fil. Ubacite ih u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite 40 minuta, a potom ih izvadite i odozgo stavite još kaškavalja i mocarele. Možete i u komadu, ali tanko sečeno. Zapecite još nekih deset minuta dok ne dobiju hrskavu koricu.
Ono što će skroz dati drugu osvežavajuću aromu, jeste limun! Kada se lazanja ohadi iscedite jednu polovinu limuna i samo prelijte preko nje!
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)