ŠNICLE U SOSU OD LUKA: Kaloričan i nešto drugačiji NEDELJNI RUČAK, oduševiće celu porodicu!
Meso će se topiti u ustima.
Nedeljni ručak je idealan trenutak za uživanje u obroku koji je bogat i pun okusa. Šnicle su uvek dobar izbor, ali ako želite svima da ugodite.
Evo recepta koji će vas oduševiti.
Sastojci:
- Jedan kilogram šnicli bilo koje vrste
- so i biber, suvi začin
- brašno, nekoliko kašika
- četiri velike glavice crnog luka – luka treba da bude baš dosta jer će se njega pola “nestati”
- jedna kaščica crvene, mlevene paprike
- jedna kašičica senfa
- malo belog luka u granulama
- sušeni peršun
- voda za podlivanje ( količina je nekih 500 ml)
Priprema:
Prvo šnicle dobro izlupati, posoliti i pobiberiti.
Uzmite dublji tiganj, i zagrejte ga.
Šnicle pržiti na jakoj vatri po par minuza sa obe strane, kada krenu da rumene, odložiti ih na tanjir.
Sada u prazan tiganj dodajte luk i čašu ovde. Obavezno smanjite vatru, dok dinstate luk.
Dinstajte sve dok voda ne ispari.
Kada luk mekša, videćete kako se količina smanjila, zato dodajte kašku brašna i crvene paprike pa sve dobro izmešajte.
Dodajte vode u smesu, ali da ne bude previše retka, već da ima gustinu jogurta. Ostavite par minuta da se krčka kako bi se sve lepo zgusnulo.
Dodajte na kraju senf i začine pa potom sve promešajte.
Šnicle vratite u tiganj gde je smesa od luka i ostavite ih maksimalno osam minuta.
Uz ovo možete kao dodatak dodati kuvani ili prženi krompir, isto tako i pirinač je dobitna kombinacija.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)