RECEPT ZA ROL VIRŠLE: Najomiljeniji pekarski proizvod napravite sami kod kuće, deca će ih OBOŽAVATI!
Testo je mekano i vazdušasto.
Rol viršle mnogima omiljene, a pogotovo kada ih napravite sa domaćim testom. Možete da koristite i lisnato testo, a najbolje da ih služite uz razne umake, ili uz kečap i senf. U testo dodajte jogurt koji će im dati posebnu mekoću.
Sastojci:
- Pola kocke kvasca 20 g ili 1 kašičica suvog kvasca
- jedna kašičica šećera
- 100 ml jogurta
- 100 ml toplijeg mleka (zato što ga mešamo sa hladnim jogurtom)
- 50 ml ulja
- oko 600 g brašna (to je ukupno sa posipanjem radne površine)
- jedno jaje
- jedna kašičica soli
- 12 viršli (preseći da dobijete 24 delova)
Za premaz:
- Jedno jaje,
- jedna kašika mleka,
- susam ili druge semenke,
- malo maslaca da podmažete tepsiju ili papir za pečenje.
Priprema:
U činiji izmrvite kvasac, dodajte, šećer, jogurt, mleko, jaje, ulje. Izmešajte pa postepeno sipajte brašno i so, mesite. Prekrijte krpom i ostavite da odmori oko 30 minuta. Premesite uz dodavanje brašna, razvucite u pravougaonik, isecite 24 četvrtasta testa. Na svaki uz ivicu stavite viršlu, urolajte. Slažite na tepsiju malo razmaknute. Uključite rernu na 200 stepeni da se zagreva, taman će pecivo da odmori.
Premažite umućenim jajetom i mlekom, pospite susamom. Pecite dok fino ne porumene. Oko 30 minuta. Pečene možete ako želite premazati uljem da dobije lep sjaj. Prijatno!
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)