NAPRAVITE PRAVU GURMANSKU RIBLJU ČORBU: Nikad jednostavnija priprema, OVO je tajna originalnog ukusa!
Ako je ovako pripremite, biće najbolje skuvano jelo koje ste ikada napravili.
Mnogi misle da je spremanje riblje čorbe pravo kulinarsko umeće, ipak ne mora da bude baš tako.
Da bi riblja čorba ispala baš onako kako treba, najbitnije je napraviti je sa više vrsta rečne ribe. To je trik i najveća tajna ove mnogima najomiljenije čorbe.
Sastojci:
- Jedan kg rečne ribe mešane
- šest glavica crnog luka
- šest čenova belog luka
- 200 ml ulja
- dve šargarepe
- jedna kašika aleve paprike
- jedna paprika
- 200 ml kuvanog paradajza
- 200 ml belog vina
- peršun
- celer
- so, biber
- limun
- lovorov list
Priprema:
Sitno iseckan crni luk zajedno sa šargarepom i celerom izdinstajte na ulju, a kada bude gotovo prebacite u blender i sve dobro umutite da dobijete kašu. Ribu prelijte sokom od pola limuna, posolite i dodajte sitno seckana 3 čena belog luka i ostavite da odstoji pola sata pre kuvanja. U dublji lonac sipajte kašu iz blendera i nalijte do pola vodom, dodajte celer, peršun, preostali beli luk, seckanu papriku, lovorov list, peršun, biber i alevu papriku.
Sve kuvajte dok ne provri. Dodajte ribu koju ste očistili od kosti i isekli na sitnije komade i kuvajte oko sat vremena. Dodajte na kraju kuvani paradajz i vino. Ostavite da ponovo provri, pa probajte i po želji dodajte još bibera ukoliko hoćete da čorba bude ljuća i belog vina, kako bi bila kiselija. Kuvajte još nekih 15 minuta, a na kraju dodajte seckani peršun. Po želi u toku jela dodajte još soka od limuna.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)