LENJA PITA SA JABUKAMA: Ovako su je naše bake pravile bez MARGARINA i putera, tope se u ustima!
Ništa lepše nećete probati u skorije vreme od ove pite!
Većina ljudi u ovom periodu godine pravi kolače sa jabukama. Lenju pitu su odavnina još spremale naše bake, samim tim nema domaćice koja je rado danas ne pravi.
Ovo je ubedljivo najbolji recept za ovu poslasticu, bez margarina!
Sastojci:
- 250 grama masti,
- tri jajeta,
- 150 grama šećera,
- 50 ml mleka,
- 750 grama brašna,
- jedan prašak za pecivo,
- jedan vanilin šećer.
Fil:
Tri kilograma rendanih nakiselih jabuka,
dve kašičice cimeta,
dve kašike griza.
Priprema:
Izrendajte jabuke i stavite u šerpu sa cimetom i šećerom. Mešajte desetak minuta dok se sve ne zgusne i ne ispari sok. Zatim dodajte griz i ostavite da se prohladi.
Zatim mikserom umutite mast, vanilin šećer, jaja, pa na kraju dodajte mleko, brašno i prašak za pecivo.
Na samom kraju možete malo uobičiti prstima, a onda podeliti testo na dva dela.
Prvu polovinu rastanjite oklagijom na papir za pečenje, pa tek onda prebacite u pleh. Testo je prhko i uspećete da ga rastanjite na površini, ali nećete moći da ga prebacite odatle.
Prvu polovinu stavite u pleh a preko sipajte fil od jabuka. Drugu polovinu testa prvo razvucite pa stavite preko fila.
Lenja pita se peče 20 minuta na 200 stepeni, pa još oko 30-35 minuta na 180 stepeni. Sačekajte da se malo ohladi, pa pospite bogatom prah šečerom i secite na kocke.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)