NAPRAVITE SAMI KISELO MLEKO: Potrebna su samo DVA sastojka a ukus je pet puta bolji od kupovnog!
Nismo ni sanjali koliko je prosto napriviti kiselo mleko.
Ako želite domaće kiselo mleko najbolje bi bilo da za pripremu nabavite sveže punomasno, ili kupite ono sa većim procentom masnoće iz prodavnice.
Svi koji su sami previli, znaju da je ukus nezameljiv i pet puta ukusniji od kupovnog jer je svežiji!
Kiselo mleko osim što je veoma ukusno i ide kao nezamenljiv prilog uz mnogo jela, izuzetno je zdravo i puno probiotika.
Sastojci:
- 2 litre punomasnog mleka
- 1 časa punomasne pavlake
Priprema:
Mleko prokuvati i ostaviti da kuva na laganoj vatri 10 minuta. Vodite računa da šerpa bude sa debelim dnom da vam ne zagori. Nakon toga skloniti sa ringle da se prohladi, ali da ostane toplo.
Odvojite pola šolje i umutite sa pavlakom da dobijete ređu smesu. Ulijti u šerpu sa još uvek toplim mlekom i dobro sjedinite. Pokrijte odozgo, možete i prijanjajućom folijom i stavite na neko toplo mesto da prenoći, najbolje uz peć ili radijator. Ukoliko vam se ujutru odvojio višak surutke na vrhu, ne sklanjajte sjediniće se kada odleži u frižideru. Kada se mleko ukiselilo, obavezno prebacite u frižider.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)