POSNE PLJESKAVICE OD TIKVICA: Napravite PREUKUSAN današnji ručak za manje od 500 DINARA!
Ako nemate ideju šta danas da kuvate, isprobajte ovaj recept.
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju jesenji Krstovdan, uspomenu na dan kada je carica Jelena, majka cara Konstantina, pronašla Časni krst na kome je razapet Isus Hristos na Golgoti. Vernici se tokom današnjeg dana pridržavaju posta, a bere se i posvećuje bosiljak.
Na Krstovdan se drži strogi post, a mnogi vernici tog dana jedu samo hleb i grožđe.
Ako ipak želite da napravite nešto bogatije, ovo je idealan recept jer je preukusan a pre svega dosta i ekonomičan!
Pljeskavice od tikvica:
Sastojci:
- Dve tikvice
- so, biber, suvi začin
- tri struka praziluka
- 150 grama posnog kačkavalja
- pola glavice crnog luka
- četiri kašike griza
- četiri kašike brašna
- ulje za prženje
Priprema:
Tikvice oljuštiti, izrendati, posoliti i ostaviti da stoje desetak minuta da puste vodu. Iscediti ih, dodati seckani praziluk, seckani kačkavalj, pola glavice crnog luka, griz, brašno i začine. Sve dobro sjedinite. Vadite kašikom i pržite u zagrejanom ulju.
Kao prilog možete dodati kuvani krompir.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)