MAFINI SA JOGURTOM I DŽEMOM: Najmekši do sada, OBOŽAVAĆETE ih i stalno praviti kada ih jednom probate!
Mafini koji su idealni za toplo vreme jer osvežavaju!
Mafini su prilično jednostavni za pripremu, što je odlično, jer čak i oni koji tek počinju sa kuvanjem mogu napraviti ukusni kolač koji će sigurno uspeti iz prvog pokušaja.
Postoji niz različitih recepata za mafine, što znači da možete praviti slane ili slatke varijante. Naša preporuka za danas je mafin sa jogurtom koji se priprema bez brašna, a prelivate ga džemom umesto glazurom. Ovo je savršen izbor za vruće letnje dane i odlično se slaže kao posluženje na zabavama.
Sastojci:
- 300 g grčkog jogurta
- 2 jajeta
- 3 kašike šećera
- 2 kašike skroba
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 150 g jagoda
- 3 kašike čia semena
- 1 limun
Priprema:
U posudi pomešajte jogurt, jaja, šećer, skrob i vanilu. Dobro promešajte, pa sipajte smesu u nauljeni kalup za mafine. Sipajte smesu, ali nemojte da napunite do vrha, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Za to vreme napravite džem. Jagode operite i ispasirajte, pa sipajte u šerpu. Dodajte čia semenke i kuvajte nekih minuta. Isključite šporet i kada se džem ohladi dodajte sok od limuna i promešajte. Premažite mafine napravljenim džemom.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)