KARBONARA GIBANICA: Jedna namirnica totalno menja UKUS, od sada ćete spremati samo ovako!
Da li ste nekada spremali karbonara gibanicu?
Svi ste čuli za špagete karbonare, ali je retko ko pripremao gibanicu po tom receptu. Pogledajte u nastavku kako da spremite ovo mekano i ukusno jelo koje jedan sastojak čini neverovatnim, a to je mešavina za karbonare.
Potrebno:
- pakovanje kora
Za fil:
- 100 mililitara jogurta
- 50 mililitara ulja
- dva jajeta
- dva kašike pavlake
- 100 grama sitnog sira
- 50 grama parmezana
- kesica mešavine za karbonare testeninu
- tri kockice feta sira
Pre pečenja preko gibanice staviti 50 - 70 grama rendanog sira po izboru oko 50 grama seckane slaninice i origano, objašnjava Jovana Filipović poznatija kao "Praktično sa stilom" na Instagramu.
Priprema:
U jaja dodajte jogurt i sve sjedinite kašikom. Dodajte ulje, sir, parmezan i mešavinu za karbonaru, a potom i feta sir. Ne dodajte so jer je mešavina za karbonaru dovoljno slana. Gibanicu ređajte kao lepezu u pleh. Preko toga sipajte smesu koju ste napravili. Stavite preko rendan kačkavalj i slaninu.
Peče se oko 15 minuta na 200 stepeni.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)