KARBONARA GIBANICA: Jedna namirnica totalno menja UKUS, od sada ćete spremati samo ovako!
Da li ste nekada spremali karbonara gibanicu?

Foto: YouTube/ prakticno_sa_stilom
Svi ste čuli za špagete karbonare, ali je retko ko pripremao gibanicu po tom receptu. Pogledajte u nastavku kako da spremite ovo mekano i ukusno jelo koje jedan sastojak čini neverovatnim, a to je mešavina za karbonare.
Potrebno:
- pakovanje kora
Za fil:
- 100 mililitara jogurta Foto: YouTube/ prakticno_sa_stilom
- 50 mililitara ulja
- dva jajeta
- dva kašike pavlake
- 100 grama sitnog sira
- 50 grama parmezana
- kesica mešavine za karbonare testeninu
- tri kockice feta sira
Pre pečenja preko gibanice staviti 50 - 70 grama rendanog sira po izboru oko 50 grama seckane slaninice i origano, objašnjava Jovana Filipović poznatija kao "Praktično sa stilom" na Instagramu.
Priprema:
U jaja dodajte jogurt i sve sjedinite kašikom. Dodajte ulje, sir, parmezan i mešavinu za karbonaru, a potom i feta sir. Ne dodajte so jer je mešavina za karbonaru dovoljno slana. Gibanicu ređajte kao lepezu u pleh. Preko toga sipajte smesu koju ste napravili. Stavite preko rendan kačkavalj i slaninu.
Peče se oko 15 minuta na 200 stepeni.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)