RECEPT ZA DOMAĆE KIFLICE: Ukusne i SVEŽE ostaju i po nekoliko dana!
Ovaj recept morate već večeras da isprobate!
Nema osobe koja ne voli domaće kiflice. One su nezaobilazan deo svakog posluženja na raznim slavljima, bez obzira da li su slane ili slatke. Prateći recept koji sledi, možete ih napuniti po svom izboru - sirom, džemom ili čak pica nadevom. Testo je neverovatno mekano što daje ovim kiflicama neverovatan ukus.
Sastojci:
- 400 ml toplog mleka
- 100 g šećera
- 7 g suvog kvasca
- 1 jaje
- 1 kašika ulja
- prstohvat soli
- 1 kesica vanilin šećera
- 600 g brašna
- 100 g putera, rastopljenog
- mleko i puter za premazivanje
Priprema:
U činiji pomešajte toplo mleko, šećer i instant kvasac. Dobro umutite i ostavite da odstoji 10 minuta. Sipajte ulje, dodajte jaje i vanilin šećer, pa umutiti da se sjedini. Umešajte brašno i so, pa počnite da mešate testo varjačom. Zatim nastavite da ga mesite rukama dok se ne sjedini. Dodajte puter i nastavite da mesite dok ne dobijete elastično testo. Pokrijte i ostavite da odstoji 1 sat.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Pročitajte i...
BONUS VIDEO:
Komentari (0)