SAVRŠENO MEKANI DOMAĆI KROASANI: Ukus kao iz najbolje FRANCUSKE pekare (RECEPT)
Jednostavan recept za najmekše kroasane!
Veliki deo vas veruje da je izuzetno izazovno i složeno napraviti mekane, lagane kroasane kod kuće, te često birate one gotove iz prodavnice. Da biste ih pripremili, nije potrebno biti vrhunski kuvar, već je ključan pravi recept i malo vremena. Ovi kroasani su neutralnog ukusa, pa ih možete napuniti slatkim ili slanim punjenjem, ali su izvrsni i kada su prazni.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 pakovanje suvog kvasca
- 1 kašika soli
- 1 kašičica šećera
- 250 ml mleka
- 80 ml ulja
- 100 ml jogurta
- 150 g putera
Priprema:
U dublju činiju stavite brašno, so i šećer, pa dobro promešajte. U toplo mleko sipajte kvasac pa dobro izmešajte da nema grudvica. Sipajte u brašno zajedno sa uljem i jogurtom. Testo dobro umesite najmanje 10 minuta. Pokrijte ga krpom i ostavite da odmori oko sat vremena. Razvicute ga na debljinu oko 2 centimetra. Po testu poređajte kockice omekšalog putera, pa ga još jednom premesite. Razvijte ga još jednom u veliki krug debljine oko 1 cm. Testo isecite na jednake trouglove, pa svaki zarolajte. Kroasane ređajte na pleh obložen pek papirom. Stavite ih u hladnu rernu, pa je uključite na 200 stepeni i kada se zagreje pecite ih još oko 10-15 minuta.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)