RECEPT ZA MEKSIČKI BURITO: Nadev od mlevenog mesa i ovog SOSA je toliko sočan da će vam svi tražiti još!
Idealno jelo za večeru!
Burito je tradicionalno meksičko jelo koje se sastoji od tortilje od pšeničnog brašna sa prilogom. Vi možete napraviti nadev po vašoj želji, ali je ovo tradicionalni recept.
Sastojci
- 250 g mlevenog mesa (teleće)
- 1/2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- kašika ulja
- 1 paradajz (veći, oljušten i isečen na kockice)
- 3 tortilje
- 4 supene kašike kukuruza šećerca (kuvan ili iz konzerve)
- 4 supene kašike crvenog pasulja (iz konzerve)
- 4-5 kašika rendanog kačkavalja
- kašičica suvog origana
- kašičica kumina
- kašičica aleve paprike
- 1/4 kašičice bibera
- 1/2 kašičice soli
- supena kašika kisele pavlake
- malo korijandera ili peršuna (za ukras)
Priprema
Ugrejte ulje u tiganju pa kratko propržite sitno seckan crni i beli luk. Dodajte mleveno meso, mešajte da se lepo sve proprži. Usput dodajte origano, kumin, biber, alevu papriku i so. Lepo umešajte, pa dodajte i paradajz, kukuruz i pasulj. Kuvajte oko 15-20 minuta dok mleveno meso ne bude gotovo.
Izrendajte kačkavalj. Ugrejte tortilje jednu po jednu i tiganju na vatri.
Na svaku toplu tortilju po dužini sa jedne strane rasporedite po kašiku kačkavalja, pa preko nadev sa mlevenim mesom. Uvijte tortilje, a pre serviranja ih namažite sa malo kisele pavlake i pospite korijanderom ili peršunom.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)