ORIGINALNI RECEPT ZA GULAŠ: Mađarsko tradicionalno jelo je mnogima omiljeni ručak, OVAJ način kuvanja čini meso MEKANIM kao duša!
Gulaš je jedna od najboljih opacija za ručak!
Mađarski gulaš je ikonično jelo koje se ističe svojim bogatim ukusom, aromatičnim začinima i dubokom istorijom. Ovo jelo je postalo omiljeno ne samo u Mađarskoj, već i širom sveta zbog neodoljivog ukusa.
Gulaš je tradicionalno jelo koje potiče iz mađarske kuhinje i predstavlja kombinaciju sočnog mesa i raznolikog povrća, obogaćeno začinima i često kuvano na niskoj temperaturi kako bi se postigla puna aroma i mekoća mesa.
Sastojci:
- 1,2 kg goveđeg mesa
- 2 crna luka
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašičice mlevenog kima
- 2 kašike slatke paprike
- 1 kašičica bibera
- 1/2 kašičice tucane paprike
- 1 kašičica suvog lišća majorana
- 1/2 kašičice osušenih listova timijana
- 4 šolje pilećeg bujona
- 1/4 šolje paradajz paste
- 3 čena belog luka, zgnječena
- 1 lovorov list
- 1 kašičica šećera
- 2 kašike balzamiko sirćeta
Priprema:
Meso isecite na kocke, pa obilno posolite i pobiberite. Propržite na malo ulja, pa izvadite iz tiganja. Meso stavite u šerpu, a u tiganju propržite krupno sečen crni luk. Kada omkeša prebacite ga u šerpu. U tiganju nekih minut propržite so, kim, slatku papriku, biber, tucanu papriku, majoran i timijan. Lepo promešajte i sipajte jednu šolju bujona. Promešajte i kada krene da vri sipajte u šerpu sa mesom. Zatim dodajte paradajz pastu, mleveni beli luk i lovorov list. Posolite i pošećerite, pa sipajte ostatak bujona i balzamiko. Promešajte, pa nakon ključanja kuvajte još nekih sat i po vremena.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)