NAJSTARIJI RECEPT ZA SATARAŠ: Najukusnije LETNJE jelo, obožavaju svi, a sprema se za tren oka!
Ukusom bogati sataraš jedno je od onih jela koje veliki broj ljudi najradije priprema tokom leta, čim stigne sezona paprike i paradajza.
Sastojci:
- Dva veća crvena luka
- četiri žute paprike
- četiri zelene paprike
- šest paradajza
- suncokretovo ulje
- so
- biber
Priprema:
Prvo treba pripremiti paradajze da im kasnije lakše ogulimo kožicu.
Za to vreme paradajzu zaseći kožicu na četiri jednaka dela.
Kada voda proključa maknuti je sa strane, te u nju oprezno staviti paradajz.
Ostaviti ih u vodi dok se drugo povrće čisti i seče.
Oguliti oba crvena luka pa ih narezati na režnjeve.
Zatim žutim opranim paprikama ukloniti semenke, pa ih iseckati na trakice.
Na isti način pripremiti i zelene paprike.
Zatim izvaditi paradajze iz vode te im ukloniti kožicu i naseći na kockice.
U veću posudu sipati ulje za prženje i pustiti ga da se zagreje.
Staviti luk i pržiti ga 10-ak minuta na srednje jakoj vatri uz mešanje.
Zatim ubaciti žutu, pa zelenu papriku.
Dobro izmešati, poklopiti i pustiti da krčka 15 minuta.
Zatim u posudu sipati naseckani paradajz, pa uz povremeno mešanje pustiti da kuva oko 30 minuta.
Za to vreme tekućina u satarašu će se redukovati.
Pred kraj kuvanja posoliti i pobiberiti po ukusu i kuvati još pet minuta.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)