NAJSTARIJI RECEPT ZA SATARAŠ: Najukusnije LETNJE jelo, obožavaju svi, a sprema se za tren oka!

Autor: M.O.

Lifestyle

23.07.2023

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukusom bogati sataraš jedno je od onih jela koje veliki broj ljudi najradije priprema tokom leta, čim stigne sezona paprike i paradajza.

NAJSTARIJI RECEPT ZA SATARAŠ: Najukusnije LETNJE jelo, obožavaju svi, a sprema se za tren oka!

Foto: youtube/printscreen/

Sastojci:

  • Dva veća crvena luka
  • četiri žute paprike
  • četiri zelene paprike
  • šest paradajza
  • suncokretovo ulje 
  • so
  • biber
Republika

Foto: youtube.com/Najbolji domaći recepti

Srbi obožavaju ovo jelo.

Priprema:

Prvo treba pripremiti paradajze da im kasnije lakše ogulimo kožicu.

U veću posudu na šporetu staviti vodu da proključa.
Za to vreme paradajzu zaseći kožicu na četiri jednaka dela.
Kada voda proključa maknuti je sa strane, te u nju oprezno staviti paradajz.
Ostaviti ih u vodi dok se drugo povrće čisti i seče.
Oguliti oba crvena luka pa ih narezati na režnjeve.
Zatim žutim opranim paprikama ukloniti semenke, pa ih iseckati na trakice.
Na isti način pripremiti i zelene paprike.
Zatim izvaditi paradajze iz vode te im ukloniti kožicu i naseći na kockice.
U veću posudu sipati ulje za prženje i pustiti ga da se zagreje.
Staviti luk i pržiti ga 10-ak minuta na srednje jakoj vatri uz mešanje.
Zatim ubaciti žutu, pa zelenu papriku.
Dobro izmešati, poklopiti i pustiti da krčka 15 minuta.
Zatim u posudu sipati naseckani paradajz, pa uz povremeno mešanje pustiti da kuva oko 30 minuta.
Za to vreme tekućina u satarašu će se redukovati.
Pred kraj kuvanja posoliti i pobiberiti po ukusu i kuvati još pet minuta.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading