LEDENO NEBO: Recept za sve one koji neprestano imaju goste, koru možete da kupite GOTOVU, a fil je baš jednostavan
Odličan recept za ljubitelje mekanih i starih kolača.
Ovaj recept podseća na one stare, domaćinske kolače. Iako deluje opširno, priprema nije komplikovana. Sastojci su jednostavni, a da biste olakšali sebi koru možete kupiti i gotovu, ali naravno uvek je bolje da pripremate po ovom, originalnom receptu.
U posudi pomešajte sedam žumanaca, sedam kašika šećera i dva vanilin šećera. Sastojke penasto umutite. Potreban vam je litar mleka, pola dodajte u umućena žumanca, a drugi deo vam treba za kasnije. Mleko i jaja umutite, sjedinite sa devet kašika brašna i ponovo umutite. Preostalo mleko sipajte u lonac i kuvajte. Kada provri, sklonite sa ringle i ulijete umućenu, žutu smesu. Vratite da kuvate na laganiju temperaturu. Dok se kuva možete direktno mutiti, ili skloniti sa ringle pa tada to uraditi. Fil prebacite u drugu posudu, prekrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi.
Biskvit:
U posudu dodajte sedam belanaca, penasto umutite i sjednite sa sedam kašika šećera i jedan vanilin šećer. Gotovo je kada je smesa čvrsta. Sedam kašika brašna pomešajte sa jednim praškom za pecivo. Dodajte belancima, a onda ručnom mutilicom sjedinite. Na papir za pečenje, a unutar kalupa rasporedite ovu smesu. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Takođe, ako nemate vremena da pripremate biskvit, možete da kupite gotovu koru.
Kada je biksvit pečen zagrejte 130 mililitara mleka i time prelijete. Tek kada se ohladi odvojite papir i izvadite ga iz kalupa. Ohlađen krem umutite. Dodajte 250 margarina sobne temperature i ponovo umutite. Krem stavite preko biskvita i stavite u frižider da se stegne.
U posudu dodajte 300 mililitara slatke pavlake i umutite. Stavite preko krema i vratite u frižider.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)