KOKOS KOLAČ U DVE BOJE SA FILOM KOJI SE TOPI U USTIMA: Mekan kao oblak i mnogima omiljen sa razlogom

Autor: N.J.

Lifestyle

15.08.2023

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao meru koristite čašu od 200 mililitara.

KOKOS KOLAČ U DVE BOJE SA FILOM KOJI SE TOPI U USTIMA: Mekan kao oblak i mnogima omiljen sa razlogom

Foto: YouTube/ Jednostavna kuhinja

Kokos kocke u dve boje sastoje se od prelepog fila od kokosa i čokoladnih korica koje se pripremaju od kakao praha. Pogledajte recept u nastavku.

Potrebno vam je:

Tri čaše mleka (600 mililitara)

Pola čaše šećera (100 grama)

Kašika vanila arome

Šest kašika brašna

Dve čaše kokosovog brašna

Kora:

Dva jaja

Pola šolje šećera

Jedan vanilin šećer

Jedna čaša mleka 

Pola čaše ulja

Dve čaše brašna (200 grama)

Jedan prašak za pecivo

Puna kašika kakao praha

Foto: YouTube/ Jednostavna kuhinja

Sečenje kolača

Priprema:

U šerpu sipajte mleko, šećer i vanila aromu, potom i šest kašika griza. Mešajte dok se ne zgusne na laganoj vatri. Kada skinete sa ringle dodajte dve čaše kokosovog brašna.

Odvojite belanca i žumanca, belanca malo posolite i dodajte pola šolje šećera. Potom dodajte žumanca i vanilin šećer, a sve vreme mutite. Kada isključite mikser dodajte jednu šolju mleka i pola čaše ulja pa ponovo mutite. Sipajte dve čaše brašna, kakao prah i prašak za pecivo. Sve ponovo umutite. Pleh nauljite i sipajte polovinu smese. Pecite 10 minuta na 180 stepeni. Na koru rasporedite fil i zagladite, sipajte drugi deo smese i pecite ponovo na istoj temperaturi 10 minuta.

Foto: YouTube/ Jednostavna kuhinja

Kokos kocke na tanjiru

Za glazuru vam je potrebno 100 grama mlečne čokolade i 50 mililitara slatke pavlake. Premažite i ohladite na sobnoj temperaturi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading