SIPANA PITA SA VIŠNJAMA OD ČETIRI SASTOJKA: Klasika kojoj se svi vraćamo, miriše na detinjstvo!
Mere za suve sastojke su čaša od 2 decilitra.
Jednostavan kolač kome se uvek vraćamo, a samo jedan zalogaj miriše na detinjstvo. Pogledajte recept.
Potrebno je:
Jedna čaša šećera
Jedna čaša mlevenih oraha ili lešnika
Dve čaše brašna
Dve čaše pšeničnog griza
10 grama praška za pecivo
20 grama vanilinog šećera
Oko kilogram višanja svežih ili smrznutih
Po želji rum
150 grama zaleđenog margarina
Priprema:
U posudi pomešajte šećer, orah, brašno, griz, prašak za pecivo, so i vanilin šećer - sve sjedinite ručnom mutilicom. Višnje pospite sa oko pola čaše šećera, u zavisnosti od toga koliko su kisele. U višnje dodajte jednu do dve kašike ruma ako želite.
Pleh namažite margarinom. Na dno stavite malo više od dve čaše suvih sastojaka koje ste sjedinili. Zagladite kašikom, a onda stavite polovinu višanja na to. Takođe, dodajte i polovinu soka koje su višnje pustile, ako nema dovoljno stavite malo vode. Kolač mora biti sočan. Preko višanja pospite dve čaše suvih sastojaka, a onda višnje i ostatak soka. Za kraj pospite kolač ostatkom suve smese, to je još oko malo više od dve čaše. Preko kolača izrendajte oko 150 grama zaleđenog margarina.
Peče se oko sat vremena na 190 stepeni, u zavisnosti od rerne.
Uživajte!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)