STARINSKA PITA BEZ KORA KOJU SRBI OBOŽAVAJU: Uz ovaj domaći preliv je prste da poližeš, nema ko je ne voli!
Ono što je dobro kod ovog recepta je da vam ne treba vaga, već ćemo kao meru koristiti čašu od dva decilitra.
Pita bez kora od krompira osvaja sva čula! Zna se koliko ljudi u Srbiji vole krompir, te je ovo sigurno jedan od omiljenih recepata mnogih porodica.
Potrebno vam je:
Jedna čaša običnog brašna
Jedna čaša kukurznog brašna
Jedna kesica praška za pecivo (10 grama)
Jedan veliki krompir
Dva jaja
Dve velike kašike pavlake
Priprema:
U činiji pomešajte brašna i jednu kašiku soli. Potom dodajte prašak za pecivo i promešajte. Sirov oljušten krompir narendajte na krupno rende. U posebnu činiju stavite narendan krompir i dva jaja. Od začina u krompir dodajte bibera i so. Kada dodate dve pune kašike pavlake, sve spojite. U smesu od krompira dodajte suve sastojke. Dok mešate dodajte ulje po potrebi, za sada oko četiri velike kašike.
Pleh neka bude veličine oko 27 centimetara, pospite uljem i ubacite u već zagrejanu rernu da se pleh malo zagreje. Ostavite par minuta, kada ulje zamiriše izvadite.
U vruć pleh sipajte smesu od krompira, rasporedite i stavite nazad da se peče.
Peče se od 45 minuta do sat vremena na 200 stepeni.
Domaći krem za filovanje:
Dva kisela krastavčića
Četiri kašike kisele pavlake
Sušena ili sveža mirođija
Beli luk u prahu ili crni
Krastavčiće izrendajte, a onda dodajte ostatak začina i pavlaku. Kada isečete na kocke, preko svake stavite malo krema.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)