MEKANE TURSKE PALAČINKE BEZ JAJA I MLEKA: Recept za najbolje testo koje će i sutradan biti sveže i penasto
Lepinjice, palačinke kako god da nazovete ovo savršeno testo, recept dolazi direktno iz Turske i svima će se dopasti.
Ovaj recept za palačinke biće posebno ukusan ako nakon pečenja iste premažete puterom. Taj korak nije obavezan, ali testo će biti malo masnije i sočnije. Ako ne volite ukus putera i samu ideju da je nešto "masno", onda isto preskočite i nemojte dodavati. Recept za turske palačinke je pred vama.
Potrebno vam je:
Dve čaše vode
10 mililitara ulja
Mala kašika šećera
Mala kašika soli
480 grama brašna (četiri šolje)
150 grama sira
50 grama pavlake
Dva čena belog luka
50 grama putera
Priprema:
U činiju sipajte vodu, a potom ulje, šećer i so. Nakon toga sve sjedinite ručnom mutilicom. Brašno dodajte u smesu. Kada sve sjedinite kašikom, potom ručno umesite testo. Formirajte testo, a onda ga pokrijte i ostavite da naraste oko pet do deset minuta.
Sir po izboru isitnite viljuškom. Dodajte beli luk i pavlaku. Puter koji je stajao na sobnoj temperaturi dodajte smesi. Sjedinite kašikom.
Testo podelite na dvanaest loptica. Svaku lopticu posle formiranja rasklagijajte.
Na svaku stavite oko dve do tri kašike fila. Potom presavijte i "zatvorite" ivice. To uradite sa svakom lopticom. Pecite sa svake strane dok ne dobije tamniju boju.
Nakon što ste ih ispekli, svaku posebno premažite puterom (po želji).
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)