POGAČICE OD TRI SASTOJKA: Prave domaćinske, mnogo bolje nego kupovne

Autor: N.J.

Lifestyle

29.05.2023

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj recept radi se po principu da svih sastojaka imate isto, u ovom slučaju sve po 250 grama.

POGAČICE OD TRI SASTOJKA: Prave domaćinske, mnogo bolje nego kupovne

Foto: YouTube/ Kristalni Recepti

Ako volite pecivo, ne morate da idete više u pekaru jer ovakvo ukusne pogačice mogu biti samo kada ih sami napravite. Nisu masne, niti mnogo "teške". Potrebno je da ručno umesite testo, premažete ga i ispečete. Najbolje je da ih poslužite uz jogurt i neke suhomesnate proizvode. Pogledajte recept.

Potrebno vam je:

250 grama brašna

250 grama margarina

250 grama sitnog sira

Foto: YouTube/ Kristalni Recepti

Premazivanje pogačica

Priprema: U brašno dodajte margarin koji ste prethodno iseckali na sitne kockice. Potom dodajte i sir.  Prvo sve rukama malo sjedinite, a onda prebacite na pobrašnjenu radnu površinu. Kada premesite i od testa formirate loptu, stavite u činiju, pokrijte providnom folijom, i ostavite u frižideru oko pola sata. Nakon toga razvucite ponovo testo na neku srednju debljinu. Uzmite čašu i izvlačite krugove njom. Stavite pogačice u pleh na papir za pečenje. Premažite svaku jednim umućnim jajetom. Nije obavezno premazivanje jajetom ali biće ukusnije. Takođe, pospite susamom ili nekim drugim semenkama. Peku se oko 25 minuta.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading