ČOKOLADNI OVSENI KOLAČ SA BANANAMA: Bez šećera i brašna, a mnogi tvrde da ukusniji nisu probali
I zdrav kolač može biti preukusan.
Ovsene pahuljice uz dodatak kakao praha daće puniji ukus kolaču, a kada ga prelijete istopljenom čokoladom, oduševićete se ovim zdravim receptom. Inače, u pripremi ovog kolača na kraju je korišćena mlečna čokolada, a vi možete i neku zdraviju verziju poput tamne čokolade sa više kakaa. Recept je u nastavku.
Potrebno vam je:
120 grama ovsenih pahuljica
240 mililitara mleka
Dva jaja
Dve banane
Vanilin šećer
40 grama nezaslađenog kakao praha
Kašika praška za pecivo
Komadići oraha (po želji)
Mrvice čokolade
100 grama čokolade
Priprema:
Mleko (200 mililitara) prvo ugrejete, a onda time prelijete ovsene pahuljice. Ostavite tako 10 minuta. U posebnu činiju sipajte dva jaja. Banane isitnite viljuškom, te ih prebacite u jaja. Dodajte vanilin šećer i sjedinite ručnom mutlicom. Sipajte i kakao prah, ali i prašak za pecivo, te opet mešajte. Kada ste sjedinili u smesu od kakaa dodajte smesu od mleka i ovsenih pahuljica.
Vatrostalnu činiju namažite puterom i stavite malo brašna, a višak istog uklonite. Izlijte smesu. Preko kolača stavite komadiće oraha i mrvice čokolade.
Pecite na 180 stepeni oko 15 do 20 minuta.
Čokoladu sitno iseckajte nožem. Prebacite u činiju i prelijte sa 40 mililitara vrelog mleka. Sjedinite, a onda time prelijte kolač.
Uživajte!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)