SAMO IZGNJEČITE KROMPIR I DOBIĆETE OVO SUPER JEDNOSTAVNO I UKUSNO JELO: Prilog koji odmah nestaje sa stola!
Krompir spremljen na ovaj način je savršenstvo ukusa i osvaja pri svakom zalogaju.
Na koji god način da ga spremite, ako ste ljubitelji krompira, onda za vas nema recepta koji vam se neće dopasti. Ipak, ovo je malo drugačija priprema, jer kada od krompira formirate mini pljeskavice, morate ga i pohovati. Samo tako dobićete hrskavu spoljašnjost, a unutrašnjost biće kremasta i mekana zahvaljujući rendanom kačkavalju. Uživajte!
Priprema:
Uzmite četiri veća krompira i skuvajte ih u 600 mililitara vode. Krompir izgnječite, posolite, dodajte začine, odnosno biber i peršun, zatim i dinastani luk kao i rendani kačkavalj. Promešajte pa sipajte i četiri kašike brašna. Formirajte od testa male loptice, te ih rukama istanjite. Zatim ih uvaljajte u jaja, a onda i u prezle. Zagrejte ringlu na srednju temperaturu. U zagrejano ulje stavite krompir. Kada dobije zlatno žutu boju, izvadite ga iz ulja i stavite na ubrus da se ocedi.
Poslužite ga uz sos.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)