DVE PREUKUSNE SALATE SA KUVANIM JAJIMA: Ne zna se koja je lepša, a jedan sastojak izdvaja ih od svih drugih
Ovako ćete najbolje iskoristiti preostala jaja.
Ako ste ljubitelji jaja, oduševićete se ovim receptima za brze salate koje možete već danas pripremiti, ili neki drugi dan. Ovo je najjednostavniji način da upotrebite preostala jaja, a da dobijete preukusan obrok. Oba recepta možete modifikovati ili napraviti malo zdraviju verziju istog. Pogledajte u nastavku.
Salata sa tunom i jajima
Potrebno vam je šest kuvanih jaja. Iseckajte nekoliko kiselih krastavčića. Posle toga iseckajte i mladi crni luk po ukusu. U činiji pomešajte četiri kašike jogurta i četiri kašike majoneza i poslolite, a po ukusu dodajte i biber. Izrendajte rotkvice, takođe i jednu trećinu kačkavalja. Jaja sitno iseckajte.
Prvo na dno stavite iseckana jaja, a nakon toga i tunjevinu ili neku drugu ribu. Preko dodajte luk, pa sloj od majoneza i jogurta. Sledeći red neka bude grašak iz konzerve, a onda kukuruz. Za kraj poređajte rotkvice, pa kisele krastavčiće. Pređite još jednim slojem namaza, a na vrh stavite narendan kačkavalj.
Salata sa jajima i pečurkama
Tri jaja oljuštite, a tri kisela krastavca sitno iseckajte. Oko 100 grama dinstanih šampinjona takođe sitno iseckajte, najbolje na kockice. Jedan ljubičasti luk iseckajte na malo veće komade. Dodajte malo svežeg ruzmarina, a mladi luk isecite.
Na dno činije prvo stavite sitno iseckana kuvana jaja. Posle toga pomešajte kisele krstavce i pečurke. Dodajte oba luka i ruzmarin, posolite, a kako bi se sve sjedinilo sipajte majonez. Na kraju dekorišite mladim lukom po želji.
U oba recepta stavlja se mladi luk što će dati poseban ukus jelima, a vi ga možete izostaviti ako vam ne prija.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)