ŠTA SVE MOŽETE SA JAJIMA OD VASKRSA? Ovako ih najjednostavnije iskoristite - jelo za celu porodicu!
Ovako ćete iskoristiti sedam jaja od Vaskrsa.
Sigurno je i vama ostalo bar neko jaje od Vaskrsa. U Srbiji važi jedno "pravilo", a to je da se hrana ne baca zbog čega se svi uvek trudimo da je iskoristimo na najbolji mogući način. Ako ste pripremili malo više jaja za Vaskrs, odnosno obojili, sada sedam možete iskoristiti za fantastičnu pitu koja će se dopasti ukućanama. Pogledajte recept.
Potrebno vam je:
Sedam kuvanih jaja
100 grama mladog luka
120 grama sira
Pet kašika grčkog jogurta za jedan deo
200 grama grčkog jogurta za drugi deo
160 grama brašna
Pola kesice praška za pecivo
Dva jaja
250 grama mladog sira
100 mililitara pavlake
Tri kašike griza
Priprema:
U jednu činiju pomešajte sitno seckana jaja, luk i izrendan sir. Dodajte origano ili začine po želji. Dodajte pet kašika nekog jogurta i sjedinite, ako vam se čini da nije lepo sjedinjeno sipajte još jogurta.
U drugoj posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte dva jaja i 200 grama jogurta. Takođe dodajte začine po ukusu. Sjedinite sve ručnom mutilicom. Dodajte mladi sir i pavlaku.
Uključite rernu na 180 stepeni da se greje. Pola smese prebacite u drugu činiju. U jednu polovinu dodajte griz. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte smesu sa grizom i poravnajte. Smesu poređajte kao na fotografiji iznad i poravnajte. Sipajte drugi deo i zagladite. Dodajte beli i crni susam na vrh pite. Peče se 50 minuta.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Pročitajte i...
BONUS VIDEO:
Komentari (0)