RECEPT ZA PREMEKANE JAPANSKE PALAČINKE: Da bi vam uspeo slatkiš jaja umutite ovako
Da li ste nekada probali japanske palačinke?
Umesto klasičnih probajte ove japanske palačinke. Pripremaju se od samo četiri sastojka. Mnogo je važno da belanca budu umućena u čvrst sneg kako bi palačinke dobro ispale.
Potrebno vam je:
20 mililitara mleka
Dva jaja
30 grama brašna
25 grama šećera
Priprema:
Odvojite žumance od belanaca. U žumance dodajte 20 mililitara mleka. Umutite ručnom mutilicom i dodajte brašno. Sjedinite u gustu smesu. Po želji dodajte i ekstrakt vanile.
Umutite belanca mikserom. Onda dodajte šećer. Mutite dok ne postane čvrst sneg. Zatim prespite belanca sa žumancima. Sve lepo sjedinite. Mešajte oko minut dok skroz ne postane jednako.
Sipajte u kesu kojom ćete istiskati smesu. Nauljuite tiganj i stavite deblji sloj smese. Nakon toga sačekajte malo pa dodajte još malo smese na vrh dok ne okrenete palačinke. Poklopite i ostavite tako pet minuta. Smanjite temperaturu kako se ne bi palačinke zapalile.
Kada bude kao na fotografiji iznad tada ih možete okrenuti.
Kada ih okrenete dodajte malu kašiku ulja i poklopite ponovo. Prže se još 5 minuta.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)