ČUVENA TURSKA POSLASTICA: Kolač sa višnjama i kokosom pravi se lakše nego što mislite

Autor: N.J.

Lifestyle

28.04.2023

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuvena poslastica sprema se mnogo jednostavnije nego što izgleda.

ČUVENA TURSKA POSLASTICA: Kolač sa višnjama i kokosom pravi se lakše nego što mislite

Foto: YouTube/ Domaći Kuhar

Sultanove sarme ili rolnice spremaju se baš jednostavno i imaju različite verzije. Mogu biti kao čuvene čokoladne, sa keksom ili u ovoj varijanti koja deluje najprimamljivije. U sledećoj verziji kolača koristi se sok od višanja i deluju posebno ukusno i slasno. Pogledajte recept u nastavku.

Foto: YouTube/ Domaći Kuhar

Sečenje kolača

Priprema:

Sipajte jedan litar mleka u šerpu, dodajte sedam kašika šećera i tri pakovanja vanilin šećera. Potom i brašno devet kašika, sve promešajte i kuvajte. Sipajte maslac 30 grama, skinite sa ringle i umutite mikserom. U pleh stavite papir za pečenje, pospite ga sa 100 grama kokosovog brašna. Gusto ga pospite i prelijte smesu samo na delove gde ima kokosa.

Foto: YouTube/ Domaći Kuhar

Savijanje kolača

U šerpu sipajte 600 mililitara soka od višanja, dodajte dve kašike šećera i četiri kašike brašna. Potom i jednu kašiku gustina. Kuvajte 5 minuta. Prelijte preko bele smese i ostavite da se dobro ohladi i stegne. Presecite ga po sredini, a onda i na duž. Savijajte ga ka unutra, da fil od kokosa bude spolja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading