TURSKE LEPINJE IZ TIGANJA: Punjenje može biti i po ukusu - spremne za 20 minuta!
Najlepše punjene lepinje koje ćete probati.
Volite li toplo i punjeno testo? Ovaj odličan recept možete menjati, odnosno filovati po želji. Ako ne volite kombinaciju spanaća i sira kojim se inače pune ove lepinje, uvek možete staviti ono što već imate kod kuće. Spremaju se u tiganju i potrebno je da sačekate samo oko 20 minuta da narastu.
Sastojci:
400 grama brašna
5 grama kvasca
Ulje
So i šećer
Jogurt
250 mililitara mlake vode
300 grama spanaća
250 grama sira
Priprema:
Pomešajte brašno i kvasac. Dodajte kašiku šećera, soli, ulja i tri kašike jogurta. Sve to prelijte vodom. Umutite mikserom. Rukom umesite testo i formirajte loptu. Podelite testo na osam delova. Od svakog dela formirajte lopticu i ostavite oko 20 do 30 minuta da narastu. Zagrejte tiganj, dodajte ulje i prodinstajte spanać. U spanać dodajte sir. Razvucite lepinjicu, prvo rukom pa oklagijom. Stavite spanać na polovinu, a drugim delom preklopite. Zatvorite ivice prstima, kao na fotografiji.
Nauljite tiganj. Pecite oko 5 minuta sa obe strane. Pre nego što okrenete lepinjicu vi je premažite uljem. Možete ih premazati puterom pre nego što ih jedete.
Uživajte!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)