BRZE JOGURT LEPINJE IZ TIGANJA: Prave se od ČETIRI SASTOJKA i miriše cela kuća
Danas obavezno spremite jogurt lepinje.
Jogurt lepinje spremaju se samo od četiri sastojka. Brzo ih ukućani pojedu, pa možete i duplirati mere da imate za više dana. Možete ih filovati po ukusu, onim čime najviše volite te će tako sigurno biti još ukusnije. Spremiće ih i početnici, a ukus će vam ulepšati dan.
Potrebno vam je:
Dva jaja
300 mililitara jogurta
600 grama brašna
Jedna kesica praška za pecivo
Priprema:
Dva jaja umutite ručnom mutilicom pa dodajte jogurt i kašičicu soli i takođe sjedinite. Dodajte brašno, pomešano sa praškom za pecivo. Rukom sve sjedinite i mesite. Kada ste formirali loptu od testa, prebacite ga na pobrašnjenu radnu površinu. Isecite ga nožem na 12 jednakih delova. Od svakog dela formirajte malu lopticu. Svaku lopticu posebno rasklagijajte.
Formirajte testo veličine kao na fotografiji iznad. Ne treba da bude ni pretanko, a ni preširoko. Zagrejte ringlu i dodajte malo ulja. Kada strana koja se peče dobije male mehuriće, onda treba okrenuti na drugu stranu. Čim dobijete zlatnu boju sa obe strane lepinjice, znači da su pržene. Da bi ukus bio potpun možete filovati nekim krem sirom i šunkom, ili birati neku zdraviju verziju kao što je premaz od tunjevine i paradajza.
Uživajte!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)