NAJJEDNOSTAVNIJI NAČIN DA NAPRAVITE ČOKOLADNI LAVA KOLAČ: Odličan za nenajavljene goste, lepši slatkiš nećete probati!

Autor: N.J.

Lifestyle

26.01.2023

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaljubićete se u ovaj recept za lava kolač!

NAJJEDNOSTAVNIJI NAČIN DA NAPRAVITE ČOKOLADNI LAVA KOLAČ: Odličan za nenajavljene goste, lepši slatkiš nećete probati!

Foto: Photo by Nicola Pavan on Unsplash

Lava kolač

Bogata sredina sa rastopljenom čokoladom je prava poslastica za sve sladokusce. Sprema se za manje od 30 minuta, svakoga će impresionirati i savršeno je za svaku priliku. Sve što vam treba je nekoliko veoma jednostavnih sastojaka, a vi ćete za kratko vreme imati ovu bogatu poslasticu

Nećete verovati kako je lako kod kuće napraviti lava kolače od rastopljene čokolade. Oni su savršeni pojedinačni deserti koji su namerno malo nedovoljno pečeni, što rezultira otopljenim središtem kolača odakle iscuri čokolada kad ga presečete.

Treba vam:

Puter (neslani)

Jedna čokolada (tamna ili neka druga)

Dva cela jaja

Brašno

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Bristi Home Kitchen

Lava kolač u šolji

Priprema:

Maslac i čokoladu istopite na pari, mešajte dok se sve ne sjedini. Kao alternativu možete koristiti mikrotalasnu i tako otopiti. U velikoj činiji pomešajte jaja, šećer (po ukusu) i malo soli, sve dok smesa ne postane bledo žuta. U smesu sa jajima dodajte čokoladnu smesu i brašno. Sjedinite sve dok ne postane ujednačeno. Brašna vam treba otprilike kao za smesu za američke palačinke, odnosno malo ređe od toga.  Testo prebacite u korpice koje su premazane maslacem. Pecite šest do osam minuta, dok ivica ne bude čvrsta, a sredina "drhtava". Pusite da se ohladi oko jedan minut. Možete ih posuti šećerom u prahu, piše "Preppy kitchen".

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading