ČOKOLADNE KOCKE SA ORASIMA – OMILJENA POSLASTICA SVAKE KUĆE: Spremite kolač kao profesionalac!

Autor: N.J.

Lifestyle

22.01.2023

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iznenađujuće ukusno, a spremno za čas!

ČOKOLADNE KOCKE SA ORASIMA – OMILJENA POSLASTICA SVAKE KUĆE: Spremite kolač kao profesionalac!

Foto: Izvor: Printscreen/YouTube/ Sašina Kuhinja

Čokoladne kocke sa orasima su specijalitet koji obožavaju kako deca tako i stariji. Znate one kolače u čijoj pripremi treba samo uživati? To vam je ovaj recept! Spremite ih tako da oduševite sve prisutne, a onda skuvajte kafu i uživajte u degustiranju ovog slatkiša.

Potrebno vam je:

Tri jaja

200 grama kristal šećera

Kisela pavlaka

100 grama otopljenog putera

100 grama čokolade za kuvanje

Jedan vanilin šećer

Korica limuna

1, 5 dcl mleka

100 grama mlevenih oraha

Prašak za pecivo

300 grama brašna

Sok od jedne pomorandže

100 grama bilo koje marmelade

Jedna polovina slatke pavlake

200 grama čokolade za kuvanje

Žumanca i belanca odvojite. U žumanca dodajte šećer. Promešajte ručnom mutilicom dok ne postane svetlo žuto kao na fotografiji iznad. Jednu kiselu pavlaku takođe dodati u žumance i 100 grama otopljenog putera. Takođe, “žutom filu“ dodajete rendanu koricu limuna, otopljenu čokoladu i vanilin šećer. Sipajte i 1, 5 dcl mleka i sve promešajte nekom kašikom. Smesi dodajte i mlevene orahe. Sve to promešajte.

U posebnu činiju stavite 300 grama brašna i jedan prašak za pecivo. Promešajte rukom, pa prosejte direktno u činiju sa čokoladnim filom. Mešajte ručnom mutilicom.

U smesu gde su samo belanca dodajte prstohvat soli. Umutite u čvrst sneg. To što ste umutili prespite u čokoladni fil. Pleh nauljite. Stavite u pleh malo brašna, pa višak otklonite.

Pecite na 180 stepeni 30 minuta.

Marmeladu pomešajte sa sokom od pomorandže, pa kratko kuvajte na tihoj vatri. Kolač izbušite čačkalicom, a onda prelijete isti smesom koju ste napravili.

Pavlaku koja je već zaslađena sipajte u šerpu. Stavite na ringlu i dodajte čokoladu. Istopite sve. Kada se zakuva, pomerite sa ringle. Prelijete kolač i ostavite jedan sat da se ohladi na sobnoj temperaturi. Zatim ga prebacite u frižider preko noći, prenosi kanal “Sašina kuhinja“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading