TRI JAJETA I TRI JABUKE: Kolač koji se sprema za pet minuta!

Autor: N.J.

Lifestyle

16.01.2023

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravo slatko uživanje spremno za pet minuta!

TRI JAJETA I TRI JABUKE: Kolač koji se sprema za pet minuta!

Foto: Izvor: YouTube/ Uradi sama- ideje za kreativce

Kolač sa jabukama je pravo osveženje za ovaj tmurni ponedeljak. Svideće se svakome, jednostavan je i mnogi ga obožavaju! Evo kako da ga pripremite, mora vam uspeti!

Potrebno vam je:

Tri jajeta

80 grama šećera

Jedan vanilin šećer

Jedan limun

150 grama brašna

Jedna kesica praška za pecivo

100 mililitra ulja

Tri jabuke

Foto: Izvor: YouTube/ Uradi sama- ideje za kreativce

Pospanje kolača šećerom i cimetom

Priprema:

Umutite tri jajeta i postepeno dodajte šećer. Dodajte jednu kesicu vanilin šećera. U smesu narendajte i malo korice limuna. Nastavite da mutite i postepeno dodajte smesi brašno. Prvo jednu polovinu, zatim drugu. Smesa bi trebalo da bude baš gusta. Onda ugasite mikser i dodajte jednu kesicu praška za pecivo. Nastavite da mutite i dodajte oko 100 militara ulja, a zatim i dve kašike vruće vode. Još jednom umutite. Smesa bi sada trebalo da bude srednje gusta.

Jabuke isecite na kockice. Možete uzeti tri jabuke srednje veličine, biće dovoljno. Prebacite ih u posudu širine 20 centimetara, obloženu papirom za pečenje. Preko prelijete smesom i izravnajte kašikom. Smesu malo prodrmajte da bi bila ravna. Ubacite u već zagrejanu rernu i pecite na 180 stepeni 30 do 35 minuta.

Glazura:

Četiri kašike šećera

Jedna kašika cimeta

Sve to pomešajte u malu činiju. Kada se kolač ohladio, izvadite ga iz kalupa skinite papir za pečenje i okrenite ga naopačke. Zatim ga pospite cimetom i šećerom, prenosi kanal " Uradi sama - ideje za kreativce".

Uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading