BEZ KUVANJA I PEČENJA: Torta sa piškotama koja nikada ne izlazi iz mode
Najlepša torta od piškota spremna je za čas!
Ovo je jedan od najlakših, ali i omiljenih tortica! Recept je toliko jednostavan da ga možete pripremiti poput profesionalaca. Pročitajte recept i napravite odličan slatkiš koji će se svima provereno dopasti!
Potrebno vam je:
400 grama crne čokolade
160 grama mlečne čokolade
Dve kesice šlaga sa ukusom čokolade
Četiri paketa piškota
Mleko
Priprema:
Ako slatka pavlaka nije zaslađena dodati 200 grama šećera u prahu. Izlijte u šerpu, pa stavite na šporet. Treba da je zagrejete da bude vruća, ali ne ključala. Čokoladu izlomiti na kockice, pa kad se slatka pavlaka ugreje preliti preko. Promešati. Nakon što se čokolada sjedinila sa slatkom pavlakom, ručnom mutilicom ubrzajte proces. Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi i stavite u frižider na par sati. To možete učiniti dan ranije. Kad je fil stajao umutite ga mikserom. Nakon par minuta mućenja u smesu dodajte dve kesice šlaga sa ukusom čokolade.
U pleh za pečenje veličine 30 puta 20 centimetara stavite aluminijumsku foliju kojom ćete prekriti dno i stranice pleha. Piškote potopiti u mleko i ređati u pleh. Fil namažite preko biskvita. Ponoviti postupak. Nakon fila koji ste stavili drugi put ponovo stavite piškote. Kada ste gotovi lagano pritisnite piškote na dno. Tortu staviti u frižider da se stegne, a iznad, odnosno na vrhu, obložite je folijom. Kada je izvadite, okrenite je naopako i namažite ostatkom fila, prenosi "Home Made Recipes".
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)