RECEPT ZA ČOKO KUGLICE: Slatki zalogaji za čisto uživanje!

Autor: N.J.

Lifestyle

03.01.2023

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Recept koji ćete obožavati!

RECEPT ZA ČOKO KUGLICE: Slatki zalogaji za čisto uživanje!

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Ricette dolce facili

Čokoladne kuglice koje izgledaju dekorativno i ukusno, a ne morate biti majstor u kuhinji za iste! Samo jedna kora se peče, a pravo su uživanje kako se za najmlađe tako i za celu porodicu. Pogledajte recept u nastavku.

Potrebno vam je:

Dva cela jaja

Malo soli

70 grama šećera

Jedan vanilin šećer

70 mililitara ulja

180 grama brašna

20 grama kakao praha

125 grama maskarpone sira

Pavlaka za kuvanje

Priprema:

U posudu sjedinite dva jaja, šećere i so. Umutite smesu mikserom dok ne postane skoro bela. Dodajte ulje i nastavite da mutite, ali ručnom mutilicom. U posebnu činiju sjedinite brašno i kakao prah. Nakon što ste sjedinili brašno i kakao, dodajte ga smesi od jaja. Mutite ručnom mutilicom dok smesa ne postane braon boje. Izlijete smesu u pleh koja je obložena papirom za pečenje. Koru pečete na 180 stepeni 12 - 15 minuta.

Drugi korak:

Maskarpone sir sjedinite sa slatkom pavlakom. Mutite dok smesa ne postane kao čvrst sneg. Izvadite koricu na radnu površinu i čašom istisnite krugove. Ostatake kore koje su vam ostale izmrvite rukama. Na jedan krug stavite šlag po ivicama, a na sredinu dodajte džem, karamelu, krem ili nešto drugo po izboru. Onda sredinu takođe prekrijete šlagom kao na fotografiji iznad. Vrh kolača pospite izmrvljenom smesom. Formirajte blago prstima lopticu. Za kraj kolač pospite šećerom u prahu.

Uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading