ČOKO LAVA KOLAČ SPREMAN ZA DVA MINUTA: Slatko uživanje iz mikrotalasne - mere na kašiku!

Autor: N.J.

Lifestyle

11.01.2023

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neodoljiv čokoladni vulkan!

ČOKO LAVA KOLAČ SPREMAN ZA DVA MINUTA: Slatko uživanje iz mikrotalasne - mere na kašiku!

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Bristi Home Kitchen

Sa ovim desertom nema greške jer je jednostavno savršen i brzo se priprema. Pogledajte recept za kolač koji se doslovno spreman za jelo i to za dva minuta, verujte nam!

Potrebno vam je:

Dve kašike šećera u prahu

Jedna kašika ulja

Četiri kašike brašna

Pola kašike kakao praha

Pola kašike sode bikarbone

Sedam velikih kašika mleka

Jedna mala crna čokoladica 

Priprema po koracima:

U jednu šolju stavite šećer i ulje. Sve to sjedinite ručnom mutlicom ili viljuškom, kako vam je lakše. Kada ste to uradili, dodajte i četiri kašike brašna. Onda smesi dodajte kakao prah i sodu bikarbonu. Zatim, dodajte i mleko. Kada vam je smesa ispala kao na fotografiji iznad (znači malo gušća), onda dodajte još dve kašike mleka. Sada, nakon dodavanja mleka, smesa bi trebalo da postane malo ređa od smese za američke palačinke. Ivice šolje obrišite kako bi kolač lepše izgledao.

Stavite ga u mikrotalasnu na 170 stepeni na jedan minut i trideset sekundi. Vaš lava kolač je spreman! Ali da bi bio ukusniji, treba vam još nešto.

Uzmite crnu čokoladicu po izboru. Izlomite je rukom na kockice i dodajte malo mleka. Zatim čokoladu otopite. Kašikom izvucite srednji deo kolača, pogledajte na fotografiji kako. Možete koristiti i nož da bi vam bilo lakše. Zatim tu čokoladu stavite u srednji deo, a vrh koji ste izvadili vratite na mesto. Možda bi vam bilo lakše ako biste stavili nekoliko kockica čokolade u sredinu kolača pre nego što ga stavite u mikrotalasnu.

Uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading