NINA IMA NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJE MEDENJAKE: Najbrža priprema prazničnog slatkiša!

Autor: N.J.

Lifestyle

31.12.2022

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Medenjaci koji će omekšati i najtvrđa srca!

NINA IMA NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJE MEDENJAKE: Najbrža priprema prazničnog slatkiša!

Foto: Izvor: Unsplash/ Dari lli

Kako da prođu praznici bez medenjaka? Ovi fenomenalni keksići uvek su na trpezi prave domaćice, a ovoga puta recept je stigao direktno od mame koje zna sve trikove i tajne iz kuhinje.  Popularna mama i influenserka Nina Novaković, na Instagramu poznatija široj javnosti kao Kuvanje sa Ninom, podelila je sa nama recept za medenjake koji će vam olakšati pripremu novogodišnjih keksića. Ako ste kupili dekorativne činije ili tegle, morate ih napuniti slatkišima, a nema ništa lakše od ovog recepta. Pogledajte njen recept za novogodišnje medenjake!

Foto: Izvor: Privatna arhiva

Pravljenje medenjaka

Potrebno vam je:

-1 jaje

-250 grama brašna
-50 grama oraha ili lešnika
-125 grama putera
-100 grama šećera
-1 vanilin šećer
-1/2 kašičice praška za pecivo

 

Priprema medenjaka:

Jaje i šećer umutite (kristal i vanilin šećer), dodate maslac koji je prethodno stajao na sobnoj temperaturi i sve umutite mikserom. Dodajete brašno sa praškom za pecivo i mlevene orahe ili lešnike. Ručno umesite i rasklagijate testo. Vadite kalupima i slažete na pleh obložen pek papirom. Pečete 12 minuta na 180 stepeni. Priprema ovog recepta je krajnje jednostavna i brza, ostalo je samo da uživate i da napunite tegle pravim domaćim medenjacima koje će svi ukućani obožavati! Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading