NIKADA MEKŠE PECIVO OD JEDNOG KROMPIRA: Ukus koji se pamti!

Autor: N.J.

Lifestyle

04.01.2023

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obožavaćete ovaj recept.

NIKADA MEKŠE PECIVO OD JEDNOG KROMPIRA: Ukus koji se pamti!

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ foto: Printscreen/ YouTube/helly s simple recipe

Predivno domaće pecivo od jednog krompira uspeće svima. Testo koje sami napravite mnogo je bolji izbor od kupovnog, a za ovaj recept ne treba vam mnogo znanja i truda. Doslovno vam je potreban jedan krompir od kog ćete zamesiti testo i napraviti fantastičan doručak ili večeru. 

Potrebno vam je:

Jedan krompir 

Obična voda

25 grama belog šećera 

3 grama suvog kvasca 

Jedno jaje

300 grama brašna

30 mililitara otopljenog maslaca

Priprema:

Iseckajte krompir na kockice. Dodajte oko jednu kašiku vode. Stavite u mikrotalasnu na 4 do 5 minuta u činiju koja ima poklopac. Krompir lepo izgnječite i dodajte 180 mililitara vode. Vodu dodajte postepeno, malo po malo dok smesa ne postane vodenasta. Smesi dodajte beli šećer i kvasac. U posebnu čijiju stavite jedno jaje koje ćete umutiti viljuškom. Pola sipajte u smesu pola sačuvajte za kasnije. Dodajete i brašno i mesite testo. Ostavite ga pokrivenog 20 minuta da naraste. Kada je prošlo 20 minuta prelijete ga maslacem.

Opet testo pokrijete providnom folijom dok se veličina ne udvostruči. Testo stavite na radnu površinu prethodno posutu brašnom. Podelite ga na 12 delova. Svaki deo oblikujte u lopticu. Poređate ih u kalup za mafine i ostavite da se testo diže još 45 minuta. Namažite preko preostalo jaje. Peče se 15 - 18 minuta na 180 stepeni. Dodatno možete posuti susamom. 

Uživajte

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading